Поводом Светског дана хране 16. октобра у нашој школи за будуће куваре и конобаре, одржано је предавањео значају здраве исхране. Ђацима су се обратила представница секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Мирослава Наранчић и др. Сања Брусин Белош из кикиндског Завода за јавно здравље.

Кроз презентацију предавачи су се потрудили да на занимљив начин приближе значај здраве исхране. Цео октобар спада у месец здраве исхране, слоган овогодишње акције гласи: “Право на храну за бољи живот и будућност – да нико не остане гладан“

Наш ученик другог разреда Кристијан Прељевић, смер кувар, изјавио је следеће:

„Смер кувар није само занимање, већ је специфичан посао где се приликом термичке обраде строго води рачуна о хигијени. Здрава исхрана је за све веома важна, јер се све више јавља појава гојазности и здравствених проблема, а све то потиче из хране.“

Брза, нездрава храна која нам је данас доступна и штетне масти, доводе до нездраве исхране која може бити фатална по здравље, поручио је Прељевић.

A group of women standing in a room with fruit

Description automatically generated

A person in a striped shirt

Description automatically generated A person holding a microphone and holding a phone

Description automatically generated A person being interviewed by a person

Description automatically generated A person in a black jacket

Description automatically generated A person holding a piece of paper

Description automatically generated A group of people sitting in a classroom

Description automatically generated

A person standing in front of a projector screen

Description automatically generated

A group of people sitting at desks in a classroom

Description automatically generated